En ny mikrovågsugn

Spännande rubrik va? En mikrovågsugn. Nu är det så att min gamla mikrovågsugn gick sönder och jag var TVUNGEN att köpa en ny. Min hjärna var uppenbarligen lat för jag tänkte att det inte var någon skillnad mellan olika mikrovågsugnar. Gick helt enkelt in på Elgiganten och köpte första bästa. Måste ha uppvisat stor pondus för det var ingen som föreslog en alternativ produkt. Eller så kanske de bara var glad över att jag försvann därifrån. Det sägs att vissa utsöndrar snålhet.

en-mikrovagsugn

Har ni tänkt på att Elgiganten är som ett gammalt barnhem för elektronikprylar? Man vandrar där i gången och tänker: ”inte den”, ”inte den”, ”kanske den”, ”inte den”, ”antagligen den”, ”ser helt sjuk ut”, ”inte den” och så vidare. Urvalet har blivit så stort att man har lyxen att välja och vraka. Nu måste jag erkänna att jag gick helt på priset. Jag tänkte att det inte var någon skillnad. Min gamla mikrovågsugn var en Whirlpool. Den nya jag köpte har jag faktiskt ingen aning om vad det är. Bluanbleck? Funnelstorch? Keppelnyppel? Vem vet. Det jag däremot vet är att den är helt värdelös. När jag försöker värma något i den är det som att den bara värmer i mitten. Förstår ni vad jag menar? Som om den har någon slags värmestråle som pekar rakt ned i mitten trots att plattan snurrar. Är som laserscenen i James Bond-filmen Goldfinger. Vad är det egentligen för laser som går i en rak linje mellan benen? Snacka om snuskhummerlaser. Var var jag? Jo. Mikrovågsugnen. Det visade sig att min gamla mikrovågsugn hade en funktion som gjorde att mikrovågorna studsade runt därinne och träffade maten från flera hål. Min nuvarande mikrovågsugn träffar nätt och jämnt James Bond skrev.

Vad vill jag få sagt med det här? Ingenting. Men nästa gång ni köper en mikrovågsugn. Ta inte första bästa billiga. Den enda som vinner på det är James Bond. Som då får ha kvar sitt skrev och fortsätta antasta inte ont anande 60-talskvinnor.

Sincerely, Brynolf.
James Brynolf.