Framtiden i Sverige

Ingen har väl lyckats undvika skriverierna om alla problem på Ericsson. Ska sanningen fram ligger de flesta som tillhör min generation ganska illa till. Det har blivit mer ekonomiskt gångbart att outsourca eller flytta produktionen till Kina eller Indien. Många i Sverige hade höga förhoppningar på att 5G-nätet skulle skapa långvariga arbetstillfällen. Själv är jag inte så säker på att vi inhemska ingenjörer behövs längre. Vi har blivit så dyra i drift att det nästan är ekonomiskt irrationellt att anställa oss. Ska sanningen fram är jag inte ens längre säker på att vi i Sverige håller samma kvalitet som den yngre utländska generationen. Har ni tittat på PISA-resultaten? Det är skrämmande hur Sverige har sjunkit. Jag vet faktiskt inte hur framtida ingenjörer ska kunna konkurrera med Kina, Taiwan, Sydkorea, Japan och så vidare. Det ger faktiskt lite obehagskänsla inför framtiden.

framtiden-i-sverige

Men på den positiva sidan så har jag lyssnat mycket på musik senaste tiden. Har fått upp öronen för Dokken igen. Minns ni Back for the Attack? På den skivan gjorde de soundtracket till Terror på Elm Street 3. Det var låten Dream Warriors. Det är väl en hårdrocksklassiker om något. Jag tycker dagens hårdrock är mycket mindre symfonisk och det har blivit svårare och svårare att greppa melodierna. Ny hårdrock har också blivit så arg. Det är som att de går runt och hyser agg mot allt och alla. Nu var jag nästan på väg att bli negativ igen! Vad var det jag skrev om? Jo. Musik. Albumet Turbo Lover av Judas Priest måste vara det mest underskattade någonsin. Jag minns när det kom. Alla gnällde över att de använde synthar. Folk sa att Metallica minsann aldrig skulle använda synthar och att Judas Priest var låtsashårdrock. Ganska roligt nu hela 30 år senare. Är inte direkt så att någon längre bryr sig om sådana debatter. Det kanske är lika bra. Vad spelar det för roll? Gillar man musiken så gillar man musiken. För mig har det alltid varit hela grejen. Finns inget sätt att objektivt påstå att någon musik är bättre än annan. Allt handlar om glädjen musiken skapar för lyssnaren.