Vad är det som gör mannen?

Jag har hela mitt liv försökt att framstå som det vilket ska kunna kallas för en riktig man. Nu talar jag naturligtvis inte om alla de där sakerna som du ser och laser om på det komiska planet. Det att en riktig man klarar sig själv och sitter framför TV:n i kalsonger och nätbrynja. Ja, och så är jag ju rökare också. Ska en riktig man röka och är detta något som påverkar människors uppfattning av mannen? Jag tror inte att det är något som gör en skillnad. Det finns ju så många andra stora saker i livet. Som du märker när du läser detta så har jag faktiskt tänkt igenom detta innan jag skriver, men jag har ingen aning om jag har kommit fram till ett klart svar. Att vara ansedd som en riktig man går nog inte inför alla. Här handlar det nog om personligt tycke och smak.

Finns det sysslor en riktig man inte ska utföra

Ja, som du vet finns det sedan länge könsroller i samhället vi alla lever i. Även om dessa under åren har försökts suddas ut så lever många av dem kvar djupt etsade i vårt medvetande. Ta till exempel detta med att diska efter maten. Hur många gifta män i ett hälsosamt förhållande tar hand om disken? Nä, detta är fortfarande en syssla som i huvudsak görs av kvinnan. Sedan har du att hålla upp dörren för mannen. Hur många kvinnor utför detta automatiskt. Likaså där är det fortfarande mest mannen som håller upp dörren för kvinnan. Nu är det mera traditionella saker och egentligen inte vad som gör mannen. Vad jag tror det är som gör mannen är en proper garderob och ett välvårdat yttre i kombination med en förälskelse till människan.

Det börjar med valet av dina kläder

Min uppfattning är att en välklädd och välvårdad man med en positiv inställning blir mera uppskattad än män som inte lägger fokus på detta. Här handlar det då om att finna bra kläder som kan användas i det dagliga livet. Detta kallas för casual wear som du finner på nätet. Själv har jag börjat och fokusera på hur jag klär mig och hur jag ser ut. Detta har gjort att många som sett mig tidigare lyft på ögonbrynen. Detta leder till att min slutsats blir att den som fokuserar på sig själv utan att vara självgod, alltid är den som når de bästa resultaten.