Ska det vara så jäkla svårt att städa?

Något som i alla fall jag fick lära mig som barn, av mina föräldrar naturligtvis, var att hålla rent och att städa efter mig. Idag verkar inte detta vara något som är gångbart längre. Betyder det då att barnen inte är lika smarta och kan ta till sig information, eller är det helt enkelt att vuxna blivit avtrubbade och skiter i att lära ut saker? Om du då sedan tar allt detta om miljön som hela tiden är på tapeten så är det helt ofattbart. Här är det viktigt att inte skräpa ned. Kika bara ute, säger jag. Då finner du godispapper, läskburkar och allt annat som folk inte orkar bära ända fram till papperskorgen. Jag undrar då direkt hur det ser ut i dessa människors hem. Det måste ju vara superskitigt.

Kanske är det därför som det blivit så populärt att inte ens städa själv när det ska flyttas eller någon ska sälja sin lägenhet eller villa. Här finns det till och med medelålders personer med barn som anlitar hemstäd i Uppsala. Ja, det är där jag bor och har bara erfarenhet från denna del av Sverige. Antar att det är likadant över hela landet. Jag kan förstå om detta behövs för gamla och handikappade, men att inte ens kunna städa sin lägenhet för det dagliga livet vid 40 års ålder är horribelt. Att det idag behövs en bättre och högre utbildning för att finna ett bra jobb är tydligen uppenbart. Att människor dock behövde en utbildning för att veta hur de ska leva ett helt vanligt liv var dock en nyhet för mig.

Kom över det hela, Brynolf

Ja, nu kommer det vara massor som läser detta om funderar på om jag inte blivit skvatt galen. Om de vill anlita hjälp i hemmet, så är väl detta upp till dem. Jo visst kan det vara så. Jag bara tänker tillbaka på min barndom, då morsan alltid var den som tog fram dammsugaren och dammtrasan en gång i veckan. Vad är det som är annorlunda idag? Kanske är det att människor arbetar mera och inte får tiden att räcka till? Dock tycker jag inte att det ser ut som det. Här ser jag istället att alla har blivit upptagna med Facebook och andra sociala media. Kan det vara så enkelt att personer idag tycker att det virtuella livet är av större vikt än det verkliga?