Ge upp giftpinnarna….

Som jag har nämnt i något tidigare inlägg så är jag rökare. Har aldrig skämts över det och kan tycka det är jävligt gött att börja och avsluta dagen med en cigg. Och ja, så klart några stycken däremellan. Jag har nog aldrig på riktigt övervägt att sluta då jag inte på riktigt har sett något fel i det jag gör (jaja, jag vet om att jag säkert kommer få cancer och har gett en massa andra cancer också), är ju en social grej och så. Nice att ta en cigg tillsammans på jobbet eller ute på krogen liksom.

Något jag tycker verkar vara rejält jobbigt är abstinensbesvären man kan få av att sluta röka, och det är en stor anledning till att jag inte orkar med att testa på det … så var det innan i alla fall. Men för några månader sedan så läste jag om något som heter CBD-olja. Ja, ni vet säkert vad det är: cannabisolja, fan vad farligt. Men nej, det ska tydligen ha mediciniska egenskaper och vara riktigt gött, är väl därför folk röker på kan jag tänka mig. Läste en massa på modernatur.se som även själva säljer sådana oljor, så jag tänkte ”varför inte?” och beställde hem ett par flaskor.

Kan ärligt talat säga att jag är positivt överraskad. Har nu varit rökfri i ca 3 veckor och har knappt känt av någon abstinens eller något sug att röka alls. Ja, jag tror väl inte att CBD-olja är någon mirakelkur som har botat mig från mitt beroende, men tydligen så finns det faktiskt forskning på att denna olja ska kunna ”bota” beroendesjukdomar, som rökning till exempel, men också alkohol och andra tunga droger. Finns studier på att CBD minskar besvären med abstinensbesvär hos de som försöker sluta med cannabis, och det var bland annat därför jag tänkte att det kanske kan hjälpa med rökning också. Varför inte testa ändå?

Okej, så innan någon hoppar på mig … Jag förespråkar inte droger, men är verkligen cannabis en drog om den har medicinska effekter? Läste även på modernatur att det kommer från en växt som hjälper till med immunförsvaret och andra göttiga saker, och att den här oljan faktiskt klassas som kosttillskott och inget annat. Det går tydligen att ge till djur också och inte bara till människor. Jag menar, om det kan hjälpa med att lindra sjukdomar och ”bota” beroende och sånt, varför ska folk vara så sjukt emot det? Kan ärligt talat säga att det har hjälpt mig och jag kommer att fortsätta att ta denna olja även när jag känner att jag inte behöver någon hjälp för att inte röka. Bra med kosttillskott och sånt som är bra för kroppen ju!

Så här står det på modernatur.se om vad CBD-olja är för något:

”Under de senaste årtionden har produkten CBD Olja även kallat hampaolja blivit allt mer populärt. Det är en produkt som utvinns från industrihampa. En gröda som odlats av mänskligheten i tusentals år, på grund av dess stora mångsidighet. Från denna växt går det att tillverka allt ifrån byggmaterial, bränsle, mat och inte minst kosttillskott som CBD Olja. Under 1900-talet började allt fler studier dyka upp som utforskar CBDs effekter på människan, även studier som berör de andra cannabinoiderna har blivit allt mer populariserat. Människan vet idag långt från allt om dessa fascinerande ämnen, och hur de påverkar kroppen.”

Låter coolt och bra, tycker jag. Läs mer på modernatur och på andra sidor, det kanske är något som ni känner för att testa också!